Kids&Kods - Kodlamaya Adım Atmak: Python ile İlk Programınızı Yazın!
Bizimle iletişime geçin!

Kodlamaya Adım Atmak: Python ile İlk Programınızı Yazın!

...
22/07/2023|
Python

Merhaba genç kodlama meraklıları! Bugün sizlerle yazılım dünyasına adım atmanızı sağlayacak heyecan verici bir konuyla bir aradayız.

Merhaba genç kodlama meraklıları! Bugün sizlerle yazılım dünyasına adım atmanızı sağlayacak heyecan verici bir konuyla bir aradayız. Python programlama dili, anlaşılması kolay ve güçlü bir dildir, bu nedenle yeni başlayanlar için mükemmel bir tercihtir. Python, geniş bir topluluk tarafından desteklenir ve sayısız kaynak, kütüphane ve çevrimiçi eğitim bulunmaktadır. Python ile başlamak için öncelikle Python dilinin temel yapısını anlamak önemlidir. Python'da verileri saklamak için değişkenler kullanabiliriz. Değişkenler, bir değeri saklamak için kullandığımız isimlerdir. Örneğin, "isim" adında bir değişken oluşturup içine "Ahmet" değerini atayabiliriz.


isim = "Ahmet"
    

Python'da, sayılar, metinler, listeler, sözlükler ve daha birçok veri türü vardır. Bunları kullanarak programlarımızı daha etkili hale getirebiliriz. Python programının temel yapı taşı olan "Merhaba Dünya" programını nasıl yazacağımızı görelim:


print('Merhaba Dünya!')
    

Bu tek satırlık basit program, ekrana "Merhaba Dünya!" yazdıracaktır. Şimdi sizin sıranız! Kodlama dünyasına hoş geldiniz ve beraber öğrenmeye başlayalım!