Kids&Kods - E-TİCARET
Bizimle iletişime geçin!

E-TİCARET

...
21/05/2024|
e-ticaret

Dünden bugüne e-ticaret

İnternetin yaygınlaşmasıyla e-ticaret dünya çapında büyük bir dönüşüm yaşadı. İnternet kullanımının sınırlı olduğu 1990'ların başlarında, ticaret genellikle bilgisayar programları aracılığıyla gerçekleştiriliyordu. Ancak, World Wide Web'in (WWW) ortaya çıkmasıyla birlikte, ticaretin dijital platformlara taşınması mümkün hale geldi.
İnternetin ticaret için sağladığı bu yeni olanaklar, özellikle Amazon ve eBay gibi büyük firmaların ortaya çıkmasıyla ivme kazandı. Bu platformlar, ürünlerin çevrimiçi alışverişlerini kolaylaştırdı ve tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarını değiştirdi.
2000'lerin başlarına gelene kadar, e-ticaret siteleri genellikle sadece masaüstü tarayıcılarda çalışırken, mobil cihazların ve akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte mobil ticaretin (m-ticaret) önemi arttı. Mobil uygulamalar ve optimize edilmiş web siteleri, tüketicilere her yerden alışveriş yapma imkanı sundu.
Günümüzde e-ticaret, geleneksel mağazalar ile rekabet edebilen ve bazı sektörlerde onları bile geride bırakan bir güç haline geldi. Günümüzde büyük küçük fark etmeksizin bir çok işletme çevrimiçi kanalları kullanarak satış yapmanın yollarını arıyor.
E-ticaretin geleceği, yapay zeka, büyük veri analitiği ve diğer yeni teknolojilerin daha da entegrasyonu ile şekillenecek gibi görünüyor. Bu, tüketicilerin alışveriş deneyimini daha da kişiselleştirerek ve işletmelerin verimliliğini artırarak e-ticaretin daha da büyümesine katkıda bulunabilir.